Zoeken

3x 'JA!' en 3x 'NEE!' voor het uitbesteden van social media

Jij zit waarschijnlijk nog in een dubio met de gedachte: 'Ik heb er eigenlijk helemaal geen tijd voor' of 'Ja... maar ik kan het ook zelf' of 'Moet ik hier echt in investeren?'.


Daar ga ik je even uit halen, want ik begrijp dat zo'n investering lastig is, maar het werkt voor je gedachtes misschien makkelijker als ik het even op een rijtje zet waarom het een goed idee is om je social media uit te besteden, en wat je tegen zou kunnen houden.


Laten we voorop stellen dat je van veel dingen kennis moet hebben, om het volledig zelf te kunnen doen. Je moet goed kunnen fotograferen, met het juiste materiaal om kunnen gaan, nieuwe acties kunnen verzinnen, de statistieken, dm's en reacties bij kunnen houden, stories en posts kunnen ontwerpen, leuke pakkende teksten kunnen schrijven, de styling goed kunnen uitvoeren en alle foto's op de juiste manier in de feed te verwerken.


3x JA!


Social media is veel werk

Van de meeste horeca ondernemers die hun eigen social media bijhouden, hoor ik dat ze te weinig tijd hebben om hun social media goed te doen en deze tijd het liefste besteden aan 'belangrijkere' zaken. Het is namelijk veel werk. De social media voor horeca bedrijven neemt al gauw 8-14 uur per week in beslag, als je het goed wil doen.


Sneller impact met een social media bureau

De reden dat jij als horecaondernemer social media inzet, is dat je daarmee bepaalde doelstellingen wilt behalen. Je wilt de relatie tussen jouw fans verstevigen, je wilt dat gasten online dezelfde belevenis hebben als offline, je wilt interactie, engagement en likes. Je wilt dat jouw merk impact heeft op social media, zodat er een voorkeur ontstaat bij (potentiele) gasten. Door de ervaring, kennis en tijd die ik daarvoor kan inzetten, heeft jouw merk meer impact op social media en worden de doelstellingen sneller bereikt.


Ervaring en kennis is cruciaal

Ik heb mijn kennis en ervaring opgebouwd tijdens mijn studie, cursussen en bij klanten. Ik weet wat wel werkt en wat niet werkt op social media. Voor de meeste bedrijven is er niemand in het bedrijf die van dezelfde kennis en ervaring voorziet als een social media bedrijf zoals The Social Taste. Hier profiteer je als bedrijf ontzettend van.


3x NEE!


Het kost veel geld

Heel simpel. Huur je mij in om voor je te werken, dan kost dat geld. In principe heb je een maandelijkse fotograaf, iemand die acties bedenkt, de foto's post incl. beschrijving, de statistieken bijhoudt en reageert op alle reacties die binnen komen.

Heb je het budget niet of wil je kosten besparen, maar toch social media inzetten? boek dan een gratis adviesgesprek. Dan geef ik jou advies hoe je de juiste platformen in zet MET resultaat, welke platformen je het beste kan gebruiken en geef ik aan waar je kansen laat liggen. Na dit gesprek weet je waar je aan moet werken, waar er online kansen liggen en hoe je de juiste doelgroep kan bereiken.


Ik kan het best zelf

Ben jij die ene horecaondernemer in Nederland die zegt nog wél tijd genoeg over te hebben voor social media en het best zelf kan doen? Of het niet nodig vindt om het uit te besteden? Dan moet je die tijd natuurlijk wel besteden aan social media. Wanneer je niks doet op social media, schaadt het je bedrijf minder dan wanneer je het maar half zou doen. Zorg er dan voor dat je je gaat inlezen over welke kennis je moet hebben en wat een social media team bezit en ga aan de slag! Mocht dat toch nog wat te uitdagend zijn, dan kan ik je ten alle tijden verder helpen!


Maar jij kent mijn bedrijf niet zoals ik

Je kunt je, niet ten onrechte, afvragen of het geen risico is om de identiteit, reputatie, imago en DNA van jouw bedrijf uit handen te geven aan mij. Ik ken jouw bedrijf en jouw merk (nog) lang niet zo goed als jijzelf. Uiteraard kunnen er dingen misgaan. Maar dat kan ook als je het zelf zou doen. Nieuwe medewerkers binnen jouw bedrijf moeten zich jouw bedrijf net zo eigen maken als dat een bureau dat zou moeten doen. Waar ik me veel op richt, is het hanteren van een bij het merk passende communicatiestijl, overleg en bespreek ik veel dingen met jou, waardoor kleine foutjes voorkomen kunnen worden.Recente blogposts

Alles weergeven