Waarom social media?

Social media is tegenwoordig de eerste plek als iemand op zoek is naar een restaurant, de openingstijden of reviews voordat iemand de zaak bezoekt. Jouw social media is jouw virtuele menukaart!

 

Social media is tegenwoordig voor elk bedrijf belangrijk om te gebruiken. Maar wanneer het om plekken gaat waar men kan eten of drinken, dan heb je social media echt nodig. Volgens Social Media Monthly gebruikt 75% van de consumenten social media om te beslissen in welk restaurant ze gaan eten. Het is belangrijk om de balans te vinden tussen je product, service en je marketing. Het social mediaspel van je restaurant moet net zo goed zijn als jouw eten, sfeer en je service. Want dit is jouw passie en specialiteit. Waarom zou je dan niet investeren om jouw producten zo goed en mooi mogelijk te verwoorden naar de buiten wereld?

Neem de tijd om uit te zoeken welke mensen bij je komen en welke gasten JIJ wilt dat er komen en wat hun interesse zijn. Je wilt er voor zorgen dat je contact maakt met de juiste doelgroep en bijvoorbeeld niet de koopjesjagers die via Groupon of Social Deals komen. Dit kan je ook altijd met mij bespreken wanneer je een beetje vast loopt. Dit type gast komt alleen omdat je een aanbieding hebt, anders zijn ze niet in je geïnteresseerd. De inkomsten die je met dit soort partijen misloopt kun je beter steken in goede marketing. Goede marketing verdient zich terug, de koopjesjagers kosten je alleen maar geld.

 

Het gebruik van social media wordt elk jaar groter en groter. Deze manier van communiceren zorgt voor een unieke kans om de juiste doelgroep te bereiken en jouw bedrijf gehoor te geven aan de buitenwereld. Het geeft je (potentiele) gasten de mogelijkheid om op een persoonlijke manier met jou in contact te staan.

 

Zoek je hulp bij je marketing? Laat The Social Taste je helpen!

Social media uitbesteden? JA!

Social media is veel werk


Van de meeste horeca ondernemers die hun eigen social media bijhouden, hoor ik dat ze te weinig tijd hebben om hun social media goed te doen en deze tijd het liefste besteden aan 'belangrijkere' zaken. Het is namelijk veel werk. De social media voor horeca bedrijven neemt al gauw 8-14 uur per week in beslag.
Social media sluit niet na een bepaalde tijd


Als jouw zaak gesloten is, hoeft er niemand te werken en zijn er geen gasten. Dit is anders dan met social media. Gebruikers van social media, jouw gasten, zijn juist actiever met social media (en dus ook met jouw zaak) in de ochtend uurtjes en late avonden als ze na if voor het werk even relaxen op de bank. Ik ben ook buiten kantoortijden actief op jouw social media met het monitoren, posten en reageren op jouw fans!
Ervaring en kennis is cruciaal!


Ik heb mijn kennis en ervaring opgebouwd bij meerdere klanten en weet wat wel werkt en wat niet werkt op social media. Voor de meeste bedrijven is er niemand in het bedrijf die van dezelfde kennis en ervaring voorziet als een social media bedrijf zoals The Social Taste. Hier profiteer je als bedrijf ontzettend van.
Sneller impact met een social media bureau


De reden dat jij als horeca ondernemer social media inzet, is dat je daarmee bepaalde doelstellingen wilt behalen. Je wilt de relatie tussen jouw fans verstevigen, je wilt dat gasten online dezelfde belevenis hebben als offline, je wilt interactie, engagement en likes. Je wilt dat jouw merk impact heeft op social media, zodat er een voorkeur ontstaat bij (potentiele) gasten. Door de ervaring, kennis en tijd die een ik daarvoor kan inzetten, heeft jouw merk meer impact op social media en worden de doelstellingen sneller bereikt. Als je denkt dat social media uitbesteden voor jouw bedrijf een verstandige keuze kan zijn, plan dan gerust een gratis sessie met mij in! dan kunnen we hier verder over sparren.

Social media uitbesteden? Nee!

Het kost veel geld


Heel simpel. Huur je mij in om voor je te werken, dan kost dat geld. Inprincipe heb je een maandelijkse fotograaf, iemand die acties bedenkt, De foto's post incl. beschrijving, de statistieken bijhoudt en liked en reageert op alle DM's en reacties die binnen komen. Heb je het budget niet of wil je kosten besparen, maar toch social media inzetten, dan bied ik het pakket 'coach traject' aan. Dit is een traject van 3 maanden waar ik jou en je team coach om het beste uit jullie social media te halen. Na dit traject heb jij genoeg kennis om jouw social media interessant te maken voor jouw volgers en constant zichtbaar te zijn
Je hebt er genoeg tijd voor


Ben jij die ene horeca ondernemer in Nederland die zegt nog wél tijd genoeg over te hebben voor social media of het niet nodig vindt om het uit te besteden, dan moet je die tijd natuurlijk wel besteden aan social media. Wanneer je niks doet op social media, schaadt het je bedrijf minder dan wanneer je het maar half zou doen. Zorg er dan voor dat je je gaat inlezen over welke kennis je moet hebben en wat een social media team bezit en ga aan de slag! Mocht dat toch nog wat te uitdagend zijn, dan kan ik je ten alle tijden verder helpen!
Maar ik ken mijn bedrijf het beste


Je kunt je, niet ten onrechte, afvragen of het geen risico is om de identiteit, reputatie, imago en DNA van jouw bedrijf uit handen te geven aan mij. Ik ken jouw bedrijf en jouw merk (nog) lang niet zo goed als jijzelf. Uiteraard kunnen er dingen misgaan. Maar dat kan ook als je het zelf zou doen. En nieuwe medewerkers binnen jouw bedrijf, moeten zich het merk net zo eigen maken als dat een bureau dat zou moeten doen. Waar ik me veel op richt, is het hanteren van een bij het merk passende communicatiestijl, en overleg en bespreek ik veel kleine dingen met jou, waardoor kleine foutjes voorkomen worden.

Download mijn 5 gouden tips e-book!

The menu

Volg mijn avonturen

Contact opnemen?

@thesocialtaste_

©The Social Taste | website design: The Social Taste met WIX